Apneea de somn

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ce este apneea de somn

Apneea de somn este o tulburare grava de somn in care respiratia se opreste in mod repetat si incepe pe tot parcursul noptii. De cele mai multe ori persoanele care sufera de apnee in somn nu sunt constienti ca aceste episoade au loc.

Tipuri de apneea de somn

Exista doua tipuri de apnee de somn: centrale si obstructive. Apneea de somn centrala apare atunci cand creierul nu reuseste sa trimita semnale corpului sa respire. Apnee de somn centrala trebuie sa fie tratata de catre un medic specialist. Apnee obstructiva de somn apare atunci cand exista un blocaj fizic de flux si este mult mai comuna. In America o persoana din cinci este afectata. Puteti avea apnee de somn, daca sforaiti tare si va simtiti obosit pe parcursul zilei, chiar daca va simtiti ati avut o noapte plina de somn. Netratata apneea de somn poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabet zaharat, si accident vascular cerebral.

Alte semne de apnee de somn sunt:

  • Oboseala in timpul zilei
  • Dureri de cap dimineata
  • Sforait puternic
  • Puls crescut
  • Anxietate
  • Depresie

Tratament apnee de somn obstructiva

Dupa ce a fost diagnosticat cu apnee de somn de un medic, mai multe tipuri de tratamente pot fi utilizate. Tratamentul standard pentru apneea moderata pana la cazurile severe este CPAP (continous positive airway pressure) – aparatul asigura o presiune pozitiva pe  intreaga durata a ciclului respirator, atat  in inspir cat și  in expir. Aceasta metoda este recomandata pacientilor cu sindrom de apnee  in somn, la care caile aeriene colabeaza  in timpul somnului și duc la hipopnee sau chiar apnee. Dispozitivul regleaza presiunea necesara de administrare a oxigenului  in functie de rezistenta masurata la expir. Daca CPAP este intolerabila se poate face un dispozitiv, care este purtat pe tot parcursul noptii. Dispozitivul pastreaza maxilarul inferior  intr-o pozitie spre  inainte pentru a permite un flux constant de aer pentru corp  in timpul somnului. Va rugam sa ne contactati pentru a programa o discutie despre ce masuri putem lua pentru a imbunatati somnul si starea generala de sanatate.

Daca suferiti de apnee de somn consultati unul din medicii din Clinica dentara Dr. Lintes. Pentru a face o programare puteti sa ne sunati sau folositi formularului de la contact.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply