Dinte lipsa – consecinte

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

dinte lipsa Clinica dentara Dr. Lintes Iasi TomestiDe ce sa inlocuiti un dinte lipsa?

De fiecare data cand aveti un dinte lipsa, fortele folosite pentru masticatia alimentelor se muta asupra dintilor vecini. Asta il face sa-si schimbe pozitia. Dintele opus unui spatiu gol incepe sa iasa din locul sau, implicit din os ceea ce inseamna ca este posibil sa-l pierdeti in timp si pe acesta datorita faptului ca nu va mai avea suport osos. Aceste fenomene de “deplasare” a dintilor de langa un dinte lipsa se numesc “migrari”. Ele pot fi orizontale sau verticale.

O data ce muscatura se schimba, devine tot mai dificil sa mestecati mancarea si s-ar putea sa apara probleme la nivelul articulatiei maxilarului. Dintii ce nu au o pozitie normala sunt mult mai greu de curatat. Placa bacteriana se aduna in locurile greu accesibile periutei si atei dentare si astfel apare tartrul. Odata aparut tartrul apar problemele gingivale, parodontopatiile si implicit asta inseamna pierdere de tesut osos. Apar locuri create prin schimbarea pozitiei dintilor, provocand carii si boli ale gingiilor.

De asemenea, oasele maxilare, sufera fenomene severe de atrofie in timp, cu consecinte estetice si functionale grave. Fara stimulii functionali ce odata se transmiteau asupra osului prin intermediul radacinilor, se atrofiaza sub influenta fortelor din timpul masticatiei sau a celor transmise prin intermediul protezelor mobile.

E mai ieftin sa imbunatatiti situatia dintilor dvs. cand aveti doar un dinte lipsa decat sa lasati situatia sa se agraveze. Timpul si banii trebuie administrati in favoarea sanatatii dvs. pentru a beneficia de o viata fericita si sanatoasa. Un dinte lipsa poate fi cauza unor viitoare boli gastroenterologice ducand adesea la gastrita, ulcer, etc.

Daca va regasiti in cele descrise mai sus faceti o programare la Clinica dentara Dr. Lintes din Tomesti, Iasi pentru a stabili un plan de tratament personalizat impreuna cu un medic dentist.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *