Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ortodontie – zambete frumoase

Specialitatea dentara axata pe diagnosticul si tratamentul anomaliilor dentare și faciale asociate se numeste ortodontie. Rezultatele in ortodontie pot fi impresionante – zambete frumoase, sanatatea dentara imbunatatita si o calitate mai buna a vieții pentru multi oameni de toate varstele. Probleme ortodontice, care pot rezulta din factorii genetici si de mediu, trebuie sa fie diagnosticate inainte de a incepe tratamentul. Diagnostic corect implica realizarea de fotografii, radiografii, si modele de studiu care permit medicului ortodont de a lua decizii informative cu privire la solutia de tratament necesara.

Cat dureaza un tratament ortodontic?

Tratamentul de obicei dureaza intre 6 luni si 36 luni, in functie de varsta pacientului si de severitatea problemei ortodontice. Rezultate in ortodontie sunt remarcabile, de asemenea, depinde de maximizarea sfaturilor de ingrijire dentara intre tine si medicul nostru ortodont. Ne-am angajat sa oferim cea mai buna ingrijire posibila pentru tine pentru a atinge obiectivele ortodontice.

Cand ne prezentam la ortodont?

La Clinica dentara Dr. Lintes putem oferi ortodontie pentru adulti, adolescenti si copii. Asociatia Americana de ortodontie recomanda efectuarea unei evaluari ortodontice la varsta de 7 ani pentru toti copiii. Aceasta evaluare precoce poate ajuta pentru a determina cel mai bun timp pentru a incepe orice tratament necesar. Multe tratamente progresive sunt acum disponibile pentru pacientii de la 7 la 11 de ani, care ofera beneficii semnificative, mai ales atunci cand sunt prezente nereguli ale maxilarului. Aceste tratamente pot impiedica, de asemenea, in anumite condiții, agravarea situatiilor. Tratarea copiilor cu aceste tipuri de probleme în fazele lor de crestere permite medicului nostru ortodont sa obtina rezultate care nu ar putea fi posibile atunci cand se confrunta cu ele cand oasele maxilarului s-au dezvoltat complet. Acest tratament precoce poate simplifica sau elimina un tratament suplimentar pentru copil.

Tipuri de aparate dentare

Aparat ortodontic mobilizabil

Aparat ortodontic fix cu auto-legare

Aparatul ortodontic fix cu brackets metalici cu auto-legare este realizat din aceleasi materiale ca aparatul ortodontic fix traditionale. Cu toate acestea, brackets metalici cu auto-legare nu necesită utilizarea de elastice, ceea ce inseamna mai putine sedinte si mai putine manopere pentru a fi introduse pe dinte. Brackets metalici cu auto-legare pot fi confectionati din metal, ceramica, sau materiale transparente- safir. Ele sunt de aceeasi dimensiune ca si cele de metal, dar folosesc un clips specializat in loc de elastice pentru a ajuta mentinerea arcului de ghidare de dinti. Clipsul ajuta la reducerea presiunii exercitate pe dinte, si necesita mai putine ajustari, deoarece nu exista elastice ce trebuie inlocuite.
Aparatele ortodontice ceramice sunt mai puțin vizibile pe dinti fata de aparatele ortdontice din metal. Din acest motiv, ele sunt utilizate în principal pentru adolescenti in varsta si la pacientii adulti care au probleme cosmetice. In timp ce vizual primeaza ca si estetica, ele au nevoie de mai multă atentie asupra igienei orale. Ele sunt mai mari si sunt mai fragile decat omologii lor de metal. Din aceste motive, aparatele ortdontice ceramice pot sa fie folosite mai mult pe dinti frontali superiori decat pe dinți mai mici.

Afla mai multe despre aparatul ortodontic Invisalign sau aparatul ortodontic invizibil – Incognito. Fa o programare pentru o consultatie de ortodontie la medicul nostru ortodont.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.