Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

In general, albirea dentara da rezultate pozitive la cel putin 90% din pacienti. Albirea nu constituie o optiune pentru oricine. Puteti lua in considerare posibilitatea de a apela la albirea dentara daca dantura dumneavoastra are o culoare inchisa din cauza varstei, a cafelei, a ceaiului, sau a fumatului. Dintii cu o coloratura inchisa de galben, maro sau portocaliu raspund mai bine la tratamentul de albire dentara. Alte tipuri de pete gri cauzate de fluoroza, fumat sau tetraciclina se albesc, dar rezultatele nu sunt atat de spectaculoase.

Cum functioneaza procesul de albire dentara?

Procesul de albire dentara devine posibil datorita abilitatii peroxidului de carbamida si perhidrolului de a trece prin smalt si dentina si de a patrunde in toate componentele dintelui.  Aceste substante se descompun in radicali de oxigen,care migreaza prin prismele smaltului descompunand toate moleculele responsabile cu schimbarea culorii si care provoaca discromia dentara. Structura dintelui nu este afectata; pur si simplu, culoarea interna a dintilor devine mai deschisa.
Agentii de albire dentara se descompun in molecule minuscule care se raspandesc in toate directiile, astfel incat, chiar si atunci cand dintele nu este acoperit in intregime cu agenti de albire, el este albit complet. Numeroase studii au dovedit eficacitatea substantelor pe baza de peroxid in procesele de albire dentara. Smaltul, dentina, tratamentele existente si materialele adezive nu sunt afectate de agentii sau materialele de albire dentara.

Limita de varsta pentru albire dentara?

Tratamentele nu vor fi aplicate copiilor cu varsta sub 12 ani. In schimb, nu exista o limita superioara de varsta. Persoanele in varsta, desi au posibilitatea de a reduce semnificativ semnele de imbatranire a danturii, nu sunt constiente de sansele pe care tratamentele de albire le pot oferi.

Va afecta tratamentul de albire dentara smaltul?

Cercetarile asupra liniei de produse folosite in clinica dentara Dr. Lintes prezentate la Asociatia Americana pentru Cercetare Dentara confirma faptul ca tratamentul de albire dentara cu aceste produse minimizeaza sensibilitatea, imbunatateste rezistenta cariilor, mareste gradul de microduritate a smaltului, avand efecte pozitive asupra starii sale generale.

Care sunt tratamentele de albire dentara?

Exista mai multe tratamente de albire dentara. Albirea dentara se poate efectua de catre specialistii nostri in cosmetica dentara in cabinetul stomatologic sau, sub supraveghere medicala, acasa. Multi pacienti prefera albirea dintilor acasa deoarece este mai comod. Tratamentul in cadrul clinicii noastre incepe cu crearea unei amprente dentare pentru a stabili cantitatea corecta de solutie de albire profesionala care va fi utilizata, precum si faptul ca dantura dumneavoastra este expusa in mod adecvat. In mod normal, albirea dentara acasa presupune un tratament cu o durata de una-doua saptamani, in functie de nuanta dorita. Albirea dentara in cadrul unui cabinet stomatologic poate necesita o sedinta de o ora si jumatate.

Tratamentul de albire dentara mareste sensibilitatea dintilor?

Sensibilitatea dentara reprezinta o reactie secundara relativ comuna a tratamentului de albire. Daca se instaleaza, acesta este un efect trecator si va disparea dupa finalizarea tratamentului de albire. Totusi, toate produsele folosite de medicii nostri contin agenti desensibilizatori PF (nitrat de potasiu si fluor) pentru un confort suplimentar. Cercetarile au aratat ca nitratul de potasiu are un comportament identic cu cel al peroxidului de hidrogen in penetrarea smaltului si a dentinei, ajungand la nivelul pulpei dintelui. Fluorul se comporta in primul rand ca un obturator tubular, blocand orificiile si incetinind scurgerea lichidului care povoaca sensibilitatea. Nitratul de potasiu se comporta mai degraba ca un analgezic sau anestezic, impiedicand repolarizarea nervului dupa ce acesta s-a depolarizat in cadrul ciclului de manifestare a durerilor.

Cat dureaza efectul de albire dentara?

Rezultatele tratamentului sunt extrem de durabile dar, in functie de modul de alimentare si stilul de viata al pacientului, este posibil sa fie necesar ca procedura sa fie efectuata in mod periodic. Cu toate acestea, multumita gradului de siguranta pe care agentii de albire il prezinta, acest aspect nu va reprezenta o problema pentru medicul dentist sau pentru pacient.

Influenteaza rezistenta lucrarilor dentare?

Desi agentii de albire dentara elibereaza o cantitate semnificativa de oxigen la nivelul danturii, lucrarile dentare existente nu vor fi slabite. Daca tratamentul de albire dentara este aplicat inaintea efectuarii unor lucrari, se recomanda efectuarea acestora dupa o perioada de 7-10 zile. Concentratia ridicata de oxigen de la nivelul danturii ar putea afecta in mod semnificativ polimerizarea rasinii.

IMPORTANT: Supravegherea din partea medicului dentist reprezinta cea mai buna cale!

Tratamentele de albire dentara disponibile astazi sunt eficiente si sigure daca sunt aplicate corespunzator si cu materialele adecvate. Acest lucru presupune o diagnosticare timpurie, o curatare profesionala a danturii, o instruire in procesul de albire ales si supravegherea pacientului pe durata fazei de tratament. Adesea, pacientii care opteaza pentru aplicarea individuala a unor tratamente cu produse comercializate in farmacii nu ajung la rezultatele dorite. Toate produsele incluse in sistemul folosit in Clinica dentara Dr. Lintes reprezinta dispozitive medicale si sunt distribuite sau eliberate numai de catre medici dentisti.

Recomandari pentru pacient

Pe perioada tratamentului, evitati sau limitati consumul de alimente care contin substante ce conduc la instalarea discromiei dentare sau substante acide, precum: cafea, ceai, cola, vin rosu, suc de fructe, fructe rosii. Evitati fumatul. Se recomanda informarea pacientului cu privire la limitarea consumului unor astfel de bauturi si alimente timp de cel putin o saptamana dupa administrarea tratamentului. Daca aveti o dantura foarte sensibila, boli parodontale sau afectiuni ale smaltului, nu va incurajam sa apelati la albire dentara.

Daca doriti o discutie despre albire dentara cu unul din dentistii Clinicii Dr. Lintes din Iasi – Tomesti contactati-ne la numarul 0751.122.585 sau completand formularul nostru online.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.