Am uitat să mă spăl pe dinți aseară

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

Toata lumea stie ca seara inainte de culcare trebuie sa te speli pe dinti, chiar daca nu toata lumea respecta regula (chiar si eu uneori). E final de zi si dupa atata oboseala acumulata si stresul zilnic, multi dintre noi probabil ca uitam sane spalam pe dinti sau, chiar daca ne-am spalat pe dinti mai gustarim ceva inainte de somn. Ti s-a intamplat si tie macar o data in viata?

Indiferent de scuze, nu este bine sa lasam dintii murdari peste noapte si hai sa vedem si de ce.

Gura nu este tocmai un mediu steril. Scopul periajului dentar este acela de a indeparta placa bacteriana, de a reduce numarul de bacterii din gura si de a reda senzatia de proaspat. Periajul dentar nu reuseste sa reduca complet numarul de bacterii dar il reduce semnificativ.

Ne spalam pe dinti si gata. Pana aici toate sunt bune, am obtinut ceea ce am dorit, doar ca imediat ce am terminat, placa bacteriana incepe sa creasca. Daca uiti sa iti speli dintii, deja in gura exista o placa bacteriana deja crescuta ca numar care va continua sa se dezvolte pana dimineata.

Poate stii, sau poate nu, bacteriile se hranesc si elimina un acid care este direct raspunzator de formarea cariilor si a celorlalte complicatii iar periajul dentar reduce numarul bacteriilor si curata suprafetele dentare de resturile alimentare care ar putea hrani coloniile bacteriene.

Gustarile nocturne nu fac altceva decat sa favorizeze dezvoltarea bacteriana. Cum gasesc hrana, bacteriile se dezvolta si, in functie de genul de alimente (mai ales daca contin si zahar) creste numarul unora in defavoarea altora.

In plus, noaptea organismul intra intr-o stare de conservare. Odata cu somnul apare si scaderea fluxului salivar care are rolul de curatare si protectie a dintilor. Mai putina saliva inseamna ca ceea ce tocmai ai mancat stagneaza pe dintii tai si astfel apar unele probleme.

In concluzie, daca ai uitat sa te speli pe dinti inainte de culcare, sau te-ai spalat dar ai mai „gustarit” ceva pana sa adormi nu ai facut altceva decat sa ajuti la dezvoltarea unui mediu perfect dezvoltarii bacteriilor. EVITA. Periaza-te pe dinti inainte de culcare, dar asta nu inseamna ca dimineata nu trebuie sa te speli pe dinti. Periajul dintilor dimineata inainte de masa, pentru ca este la fel de important (poate mai important) pentru sanatatea dintilor tai.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *